Ремонтите в тунелите на 'Хемус' на пауза по празниците


26 Apr 2024

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви промяна в организацията на движение през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“, която трябва да улесни пътуването при очаквания интензивен трафик в почивните и празничните дни за Великден и Гергьовден. В момента през тръбите за София на двата тунела преминава двупосочно целият трафик, поради започналия през ноември миналата година основен ремонт на тръбите за Варна.

За осигуряване на нормална проходимост, ограничаване на предпоставките за затруднения в пътуването и задръствания в пиковите часове, когато много хора тръгват на път, ще бъде спряно движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъка от АМ „Хемус“ в посока Варна на територията на област София.

Освен това, за улеснение на пътуването и за повишаване безопасността на движение на леките автомобили в тунел „Топли дол“ на 26, 27 и 30 април, както и на 1, 2 и 3 май, ще се обособят две ленти в посока Варна и една лента за София.

- В тунел „Правешки ханове“ на 26, 27 и 30 април, както и на 1, 2 и 3 май, ще има две ленти за Варна и ще се ограничи движението за София, като трафикът за столицата изцяло ще се пренасочи от АМ „Хемус“ при п. в. „Осиковска Лакавица“ по път I-3 Ябланица – Ботевград и при пътен възел „Правец“ да се връща на АМ „Хемус“

- На 6 и 7 май, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел „Топли дол“ ще се обособят две ленти в посока София и една лента за Варна. На 6 и 7 май в тунел „Правешки ханове“ ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от АМ „Хемус“ при пътен възел „Правец“ по път I-3 Ябланица - Ботевград и при п. в. „Осиковска Лакавица“ да се връща на АМ „Хемус“.

Лукс от Китай!