Това (сигурно) е единственият оцелял Ford Focus I с пробег под 250 км

  • 8 снимки 8 снимки

26 Apr 2024

Ford Focus от първо поколение беше една малка революция. Дизайн, интериор и пътно поведение, които промениха стандартите в компактния клас. Днес обаче малцина си спомнят за обикновените версии на модела, а най-търсени си остават ST и RS моделите. Ние обаче ви предлагаме пълната противоположност - най-базовият Focus MK1, който някога сме виждали.

Изглежда в САЩ е имало варианти на возилото, които са били лишени от всякакви екстри. Тук например няма дори климатик, а таблото е различно от стандартното, защото липсва и оборотомер. Свалянето на прозорците, дори и предните, става с ръчка.

Това не е единственото уникално нещо по този Focus. Пробегът също е по свой начин впечатляващ - само 134 мили, изминати от слизането от поточните линии, което се равнява на около 215 километра. Двигателят е 2-литров, но не този, който познаваме от европейската версия със 136 к.с., а със само 110 к.с.

Колата е струвала 14 000 долара като чисто нова през 2002 година. Според Motor1.com, това възлиза на около 24 000 долара в сегашни пари. А конкретно този екземпляр в момента е на търг, който свършва след четири дни. Достигнатата цена е 3850 долара.

Лукс от Китай!