Tesla уволни целия Supercharger отдел, над 20 000 човека съкратени за месец


03 May 2024

Скоро след като съкрати „повече от 10 процента“ от общия си персонал oт различни отдели, Tesla уволни нова порция служители. Този път на прицел бяха дори висши ръководители и дългогодишни ветерани в компанията, като фокусът беше отделът, отговорен за зарядната мрежа Supercharger. На практика целият екип е с прекратени договори, дори и изпълнителният директор, отговорен за преминаването на (почти) всички щатски електромобили към стандарта за зареждане NACS.

В имейл, обявяващ този ход, главният изпълнителен директор на фирмата Илон Мъск казва, че Tesla ще продължи да изгражда Supercharger станциите, които в момента са в процес на строеж. Засега няма коментар по отношение на разрастването на мрежата, която според мнозина е от основна важност за съществуването на цялата компания.

Elecrtek съобщава, че вече има пряко въздействие от съкращенията върху планираните бъдещи станции Supercharger. Източници, запознати с въпроса, коментират пред изданието, че Tesla се отказва от четири договора за наем за предстоящи локации на Supercharger в Ню Йорк.

Междувременно, InsideEVs публикува доста интересен материал, в който цитира вече уволнени служители на Tesla. Eдин от тях споделя, че съкращаването на толкова много работници идва доста изненадващо с оглед на това, че работата по поддръжка и създаване на нови Supercharger станции е в пика си през последните месеци. Друг служител се оплаква от почти денонощни работни смени, тъй като трябва да бъде достъпен по телефон през 19 часа от деня.

Лукс от Китай!