Задното окачване на нов китайски автомобил се разпадна в движение


10 May 2024

В края на април Chery се изправи пред сериозен проблем в Малайзия, тъй като задният носач на нов автомобил Chery Omoda 5 се откъсна по време на движение. Инцидентът предизвика незабавна реакция от производителя и широко внимание в социалните мрежи и медиите. Малко след това малайзийският отдел за автомобилен транспорт обяви изтегляне на приблизително 600 единици от модела, загрижени за потенциални подобни повреди.

Тази конкретна повреда е била проследена до неправилно заваряване в завода, свързано със зле калибрирано оборудване. Проблемът произлиза от износен накрайник в автоматизирана заваръчна машина, която не е калибрирана повторно след смяната. Този производствен дефект засяга автомобили, произведени между 14 август и 17 август 2023 г.

Компанията Chery бързо обяви, че е запознат с този дефект, произтичащ от пропуска на своя доставчик и информира местните собственици за ситуацията. За да улесни проверките на собствениците за потенциално засегнати превозни средства, Chery предостави допълнителни ресурси на своя сайт.

Към момента остава несигурно дали моделите Chery Omoda 5, продавани извън Малайзия, също са засегнати.

Да си внесеш мечта!