Официално видео на BMW копира 1 към 1 рийл на български артист


01 May 2024

Ако вие сте един от близо 39-те милиона последователи на официалната Instagram страница на BMW вероятно вече сте попаднали на едно от най-харесваните видеоклипове в последните седмици. Рийлът е събрал 3,5 милиона гледания до момента и 259 хиляди харесвания. Видеото е точно отдолу и е качено съвместно с друга официална BMW страница – тази на BMW Welt, музеят на марката.

Кратката видео компилация от снимки ( по-известна като reel/рийл) редува емблеми, фарове, джанти и решетки на нови и стари BMW модели. Старите може да видите в музея в Мюнхен, а новите са изложени в гигантския шоурум BMW Welt точно срещу него. Текстът към въпросното видео пък си е чиста реклама на BMW M4 Competition Convertible, BMW i4 M50 I и BMW i5 M60 xDrive Sedan, с кратко инфо за всеки един от тях.

Гледайки видеото на BMW изпитваме силно вътрешно усещане за дежа вю. То ни връща назад във времето и по-точно до ноември 2023 г. Тогава един от най-талантливите български артисти посветили работата си  на автомобилния свят -  Кристиян Кръстев пуска в своя IG канал стахотен рийл със снимки на Porsche-та.

Гледайки видеото на BMW и това на Крис, няма как да не забележим огромната прилика. Освен специфичната подредба на кадрите и начинът на монтаж, музиката също е взаимствана изцяло. Песента е същата - Caleb Arredondo- Echo Sax No.4. Видеото на българина, от което очевидно са се "вдъхновили" от BMW, обаче е харесано 1 милион пъти и има над 10 милиона гледания. И смеем да твърдим, че е по-добро.

Свързахме се с Кристиян, той ни сподели, че никой от BMW не му е писал или звънял поне за позволение или известяване, че ще използват работата му.

 

 

Лукс от Китай!